Puuliitto

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö.

Liittoon kuuluu noin 37 000 jäsentä.


Jäsenhankintakampanjan voittajat


Puuliitossa järjestettiin talven aikana jäsenhankintakampanja, joka päättyi 31.3.2014. Kaikkien kampanja-aikana liittyneiden uusien jäsenten ja jäsenyyttä suosittelevien kesken arvottiin kymmenen 500 euron arvoista Matkavekan matkalahjakorttia.

Onnetar suosi arvonnassa seuraavia henkilöitä:

Petri Siironen (Himanka), Pekka Teirioja (Haapajärvi), Ari Hellsten (Kyrö), Janne Naukkarinen (Punkaharju), Marko Luttinen (Tavastkenkä), Eija Järvelin (Joutsa), Minna Piiponniemi (Pyhäntä), Henri Hirvonen (Jyväskylä), Jyri Haili (Luopioinen) ja Sasu Paavola (Sotkamo).

Onnea voittajille!


Edunvalvontaa, toimintaa ja etuja

Puuliiton jäsenet saavat tukea ja neuvoja työelämän ongelmatilanteista selviytymisessä ja työhyvinvoinnin kehittämisessä. Työn ulkopuolella jäsenet pääsevät osalliseksi koulutus-, nuoriso- ja vapaa-ajantoiminnasta sekä eduista.


Liity sinäkin ammattiliittoon, jossa on voimaa!

Lisätietoja jäseneksi liittymisestä

Jos et ole varma onko Puuliitto juuri sinulle sopiva ammattiliitto, kysy lisätietoja liiton jäsenrekisteristä (09) 6151 6445 tai sähköpostilla JR(a)puuliitto.fi.


rss Tiedotteet

4.4.2014 Pohjoisen teollisuuden puuhuolto ja työllisyys turvattava

Vaikka suomalaisen elinkeinoelämän negatiivinen rakennemuutos ja työpaikkojen vähentyminen näyttää vaihteeksi painottuneen teollisuuden ja Puuliiton sopimusalojen sijaan palvelusektorille, eivät metsäteollisuuden tai metsäalan riskitekijät ole hävinneet mihinkään.

Lue lisää

11.2.2014 Palovakuuttajien lopetettava puuteollisuusyritysten kuristaminen

Puuteollisuusyrittäjät, Puuliitto ja Ammattiliitto Pro ovat huolestuneina seuranneet palovakuutuksia myyvien vakuutusyhtiöiden viimeaikaista aggressiivista toimintaa, jolla ne ajavat puusepänteollisuudessa toimivia yrityksiä ahdinkoon.

Lue lisää

23.1.2014 Työllistämisvelvoitteen on sisällyttävä myös uuteen mestähallituslakiin

Puuliiton hallitus on huolestunut valmisteilla olevasta metsähallituslaista. Se ei sisällä Metsähallituksen nykyistä työllistämisvelvoitetta, jolla on ollut suora myönteinen vaikutus metsureiden ympärivuotiseen työllisyyteen. – Metsähallituksen työllistämisvelvoite on osoitetusti toiminut tehokkaana täsmäkeinona yleisesti tärkeänä pidetyn työllisyyden edistämisessä. Näin ollen se pitää edelleen kirjata suoraan lakiin ohjaamaan Metsähallituksen toimintaa yhtenä yhteiskunnallisena velvoitteena muiden joukossa, torstaina 23. tammikuuta kokoontunut Puuliiton hallitus totesi.

Lue lisää


Avoimet-Työpaikat-Banneri

rss Ajankohtaista

10.4.2014 Vientiteollisuudessa kesällä töitä yli 20 000 nuorelle

Nuorille työelämäkokemusta, vientiteollisuudelle tulevaisuuden osaajia – nuoret ja yritykset tarvitsevat toisiaan. Keskeiset vientialat – kemia, metsä ja teknologia – tarjoavat työssäoppimis-, harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja opiskelijoille sekä koululaisille ympäri Suomea.

Lue lisää

22.1.2014 Fuusioiden turvattava suomalaiset työpaikat

Teollisuuden palkansaajat TP on huolissaan valtio-omisteisten suomalaisyritysten valumisesta ulkomaalaisiin käsin. Aikaisemmat jäljet ja esimerkit pelottavat, TP toteaa.

Lue lisää

16.1.2014 Lisäalennus polttoaineista Puuliiton jäsenille

Teboil korottaa Puuliiton jäsenkorttialennusta talvilomakauden 1. helmikuuta ja 31. maaliskuuta 2014 väliseksi ajaksi.

Lue lisää


Gallup

Torjutaanko harmaata taloutta riittävän tehokkaasti?
LabourStartBlogiotsikot

21.2.2013 14.30Puulla paremmille päiville

Metsäteollisuuden työntekijä- ja työnantajaliittojen yhteisessä linjauksessa metsäteollisuutemme kehittämiseksi ja sen toiminnan turvaamiseksi sanotaan seuraavaa: ”Suomalaisen yhteiskunnan tulee ottaa tavoitteekseen edelläkävijän rooli kestävän biotalouden edistämisessä. Tämä tapahtuu uusiutuvaan ja hiilineutraaliin puuraaka-aineeseen pohjautuvien tuotteiden sekä palvelu- ja energiaratkaisujen määrätietoisella kehittämisellä sekä olemassa olevan metsäteollisuuden toimintaedellytysten turvaamisella.”

Sakari LepolaSakari Lepola

Lue lisää | 0 Kommenttia

8.8.2012 10.49Nykyajan torpparius nakertaa yhteiskuntaa

Trendinomaisesti lisääntyvä näennäisyrittäjyys ja siitä johtuvat ongelmat ovat nousseet näkyvästi esille tiedotusvälineissä.  Asiaa onkin syytä käsitellä, jotta yhteiskunnassamme tietoisuus näennäisyrittäjyyden laajoista vahingollisista vaikutuksista lisääntyy.   

vertanen
Lasse Vertanen

Lue lisää | 0 Kommenttia

18.4.2012 14.38Sahateollisuus on biotalouden selkäranka

Suomen kansantalouden kasvunäkymät ovat huolestuttavat.
Sakari Lepola
Sakari Lepola

Kauppatase jäi vuonna 2011 alijäämäiseksi yli 3,6 miljardia
euroa. Kauppataseen negatiivisuuden syitä ovat muun
muassa raakaöljyn ja muiden öljytuotteiden hinnan
nousu ja koneiden tuonnin kasvu.
 
Tätä rataa jatkamalla olemme Kreikan tiellä.

Lue lisää | 0 Kommenttia


Tulot €/kk